keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Jännitys alkoi

Tiedossa oli, että saan kuulla PET-kuvauksen tulokset omalta onkologiltani. Tai eihän minulla mitään "omaa onkologia" ole; koskaan ei tiedä etukäteen, kenet lääkärit tapaa. Etukäteen oli sanottu, että lääkäri aika on noin kaksi viikkoa kuvauksesta. Oletin kyllä, että odotus menee pidemmäksi. Eilen sitten oli posti tuonut kutsukirjeen: aika onkologille on ensi tiistaina 14.3. klo 9. Perjantaina täytyy käydä sitä varten vielä verikokeissa.

Nyt jyllää mielikuvitus ja olen päässyt ensimmäisen kerran tuntemaan, miltä tuntuu odottaa kontrollivastauksia. Tiesin, että jännitys tiivistyy, kun lääkäriaika lähenee. Ilmapiiri sähköistyi kuitenkin jo eilen välittömästi kirjeen aukaistuani. Miksi lääkäriaika on noin nopeasti, vain 12 päivää kuvauksesta? Miksi täytyy käydä laboratoriossa? Korppi raakkuu ilkkuen olkapäällä, että ne kertoo, että sulla on taas syöpä! Järki selittää kyllä, että tottakai he antavat lääkäriajan niin nopeasti kuin mahdollista ja labrakokeet on vain rutiini. Mutta nämä eivät olekaan järjen asioita. Huh! Onneksi aika rientää ja pian on tiistai.

Todella konkreettisesti tuntuu, että tämä menossa oleva ajanlasku on kaartumassa kohti loppuaan ja tiistaina alkaa uusi. Aivan näen edessäni sellaisen laskevan käyrän. Tiistain jälkeen voi suunnitella taas vähän paremmin tulevaisuutta. Jos PET-tulokset ovat puhtaat, on uuden ajanlaskun pituus puoli vuotta eli seuraavaan kontrolliin asti. Jos tulokset ovat jotain muuta, niin... No, eivät ne ole.

4 kommenttia:

 1. Jag har också just fått mitt svar. Hade läkartid 10 dygn efter röntgen(...). Då vi kommtill läkaren visade det sig att utlåtandet från röntgen inte ändå hade kommit så vi fick åka hem med oförrättat ärende. Blodprovet fick jag svar på. Tror att det hör till rutinen att det tas. Sedan blev det att vänta ungefär två veckor till... och en del rådd av läkaren...
  Men nu vet jag -och allt såg bra ut!! Det hoppas och tror jag att du också får som svar. Det bara måste vara så.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grattis för dina bra resultat! Vad härligt!
   Jag verkligen hoppas på att mina svar är likadana - och att jag får höra svaren i dag. Ni har nog haft riktiga pinaveckor med väntandet!

   Poista
 2. Varmasti tosi jännittävää odotella, jospa mielessä on viimeisten päivien aikana mahtunut kuitenkin pyörimääb muutakin. Uskon ja toivon, että saat huomenna hyviä uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä elämä lasten kanssa on aika täyttä, niin en ole ehtinyt paljon lääkärireissua miettimään. Eilen illalla se sitten kylä tuli kovasti mieleen ja unta sai odotella. Kohta on odotus onneksi ohi.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)