keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Veriarvot kohdillaan!

Taas voin vain todeta: näinkö tässä kävikin? Olin eilen ihan varma siitä, etteivät neutrofiilit nouse. En uskonut kortisonin voimaan. Mutta väärässä olin. Tänä aamuna neutrofiiliarvo oli jopa 3.97, ihmeellistä. Leukosyytitkin (viitearvo 3.40-8.20) olivat eilen vain 2.95 mutta tänään jo 6.70. Jotenkin käsittämättömältä tuntuu. Hemoglobiinikin oli 141. Aika rautainen nainen! ;)

Olin aamulla vähän myöhässä aikomastani aikataulusta. Ensin kuskasin lapsia päiväkotiin ja sitten ajoin sairaalaan. Labrassa otin rohkeasti ja röyhkeästi päivystyslapun, jolloin pääsin suht nopeasti näytteenottoon ja tulokset olivat valmiita jo ennen yhdeksää, milloin oli tarkoitus olla täällä onkologisella. Hyvin siis ehdin.

Ensin otin suun kautta kahta erilaista pahoinvointilääkettä ja suoneen sain vielä kolmatta. Sitten laitettiin kortisonia suoneen. Kortisonia saa aina sytostaattien kanssa, pitäisikin ottaa selvää, että miksi. Mutta kortisonikin auttaa pahoinvointiin. Eli nyt täällä on ainakin yritetty estää se, mitä tapahtui edellisellä kerralla, että tulin niin pahoinvointiseksi, että jouduin jäämään yöksi osastolle.
Vaikka itse sytostaattitiputukseen menee vain kaksi tuntia (ellei tahtia jouduta hidastamaan niin kuin viimeksi), niin kokonaisuudessaan tähän menee enemmän aikaa. Nytkin olen ollut täällä jo yli tunnin, mutta en ole saanut varsinaista sytostaattia vielä ollenkaan. Nyt odotellaan, että kortisoni vaikuttaa.

2 kommenttia:

  1. On se kyllä tarkkaa hommaa ja pienestä kiinni (vaikka melkoisia nuo aineet kaikki!). Hienoa, että "näinkö tässä kävikin" voi mennä näinkin päin ja pääsit ottamaan uutta kierrosta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno juttu, että kierros pääsi lähtemään käyntiin. Jotenkin sitä orientoituu useamman päivän uuden kierroksen alkuun, niin tylsää on kyllä jos kierros siirtyy noin lyhyellä varoajalla.

      Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)