torstai 2. helmikuuta 2017

Hyvin toimii

Kotona oleminen sujuu hyvin. Välillä tulee kipuja ja kaksi yötä kolmesta on olleet nyt vähän hankalia vessaistuntoineen ja ilmavaivoineen. Mutta positiivisesti on kyllä arki yllättänyt. Yleisjaksaminen on ollut oikein hyvää. Suoli on suht rauhallinen; vessareissuja ei ole mitenkään erityisen tiheään. Kärsivällisyyttä tarvitaan vessassa istumiseen aina kun on sen aika, koska suoli tyhjenee suht hitaasti ja sykäyksittäin. Toinen vaihtoehto on palata aina vessaan uudestaan heti kun on sieltä ulos selvinnyt. Ei niin houkutteleva vaihtoehto sekään. Lähes minkäänlaisia pidätysvaikeuksia ei ole. Tenat housuissa on oikeastaan hätävarjelun liioittelua. Iho ärtyy, mutta Bepanthen ja sinkkivoide ovat auttaneet.

Syöminen on mielenkiintoista. Se, että minulla on palautunut ruokahalu, on tehnyt sen, etten osaa olla ylivarovainen kaikkien ruokalajien suhteen. Minusta se on vain hyvä. Ruoka-annosten koot ovat myös kasvaneet kiitettävästi eikä siitä ole aiheutunut pientä ähkyn tunnetta suurempia hankaluuksia. Salaattia ja kuorellisia vihanneksia ja hedelmiä kyllä vältän tai syön niitä erittäin pieniä määriä.

Eilen vatsa meni melkein kovalle. Siinä oli suuri ero reilun viikon takaiseen vesiripuliin. Melkein pelästyin. Mutta näytti suoli selviytyvän siitäkin. Tuntuu olevan melkoinen selviytyjä! :) Luulisi, että sillä mitä syö, on yhteyttä suolen tuotokseen. Eilinen päivällinen oli sisäleikkipuistossa syömäämme suht rasvaista pikaruokaa, jota ensin maistelin aivan varovasti, mutta söin sitten lopulta kuitenkin pienen nälän verran. Tulos oli siis se, että ripulista ei ollut tietoakaan. Edellisen avanteen aikana, jolloin uloste oli pääosin hyvin vetistä, huomasin pari kertaa aivan saman ilmiön: rasvainen pitsa tai ranskalaiset tekivät vain hyvää ulosteen koostumukselle. Onkohan oleellinen tekijä nimenomaan rasva vai jokin muu? Mukava jatkaa tätä eksperimentaalista elämää oman kehon kanssa. :)

3 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että kotona oleminen sujuu mukavasti! Olet sen todellakin ansainnut! :-)

  Ajattelin heittää tähän pari voidevinkkiä, jotka ovat auttaneet itseäni:

  - Cavilon -ihonsuojavoide (apteekista, tekee suojaavan kalvon)
  - Tena Barrier cream -suojavoide (tekee suojaavan kalvon)
  - Neoproct -voide (rauhoittaa kutinaa/ärsytystä + puuduttaa, mutta rec.tuote)
  - Vauvan talkki

  Ihonsuojavoidetta käytän oikeastaan joka kerta, kun käyn wc:ssä, sillä olen saanut ihon pysymään nykyisin hyvänä. Jos pahempi tilanne kuitenkin tulee, käytän noita muita erilaisina yhdistelminä. Sekä välillä myös Bepanthenia ja sinkkivoidetta.

  Pirke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas, Pirke, näistäkin vinkeistä! <3

   Poista
  2. Näistä vinkeistä kiitän minäkin!

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)