perjantai 24. helmikuuta 2017

Jälkijättöisiä sivuoireita

Kädet kuivuvat. Ne kuivuvat niin paljon, ettei talvi voi millään olla ainoa syyllinen. Sormenpäiden iho on lisäksi samalla tavalla ohut kuin sytostaattien jäljiltä. Se oli se tablettimuodossa otettu kapesitabiini, joka kuivuutta aiheutti. Mietin, voisiko sytostaatit vaikuttaa edelleen näin jälkijättöisesti. Voivat varmaan. Koska lääkäri sanoi, että kapesitabiinin lopettamisen jälkeen neljään kuukauteen ei saisi tulla raskaaksi, koska se on sikiön kehitykselle haitallista, niin onhan se merkki siitä, että jäämiä on elimistössä pitkään. Tai voisiko joku muu asia tässä nyt aiheuttaa kuivumista? Ehdotuksia?

Leikkaukset ovat myös jättäneet omat jälkensä. Ilmeisesti näiden useampien lantion alueen leikkauksien aikana kirurgi on saattanut sohaista johonkin hermoon, joka olisi ollut parempi jättää koskemattomaksi. Onneni on, että suolentoimintani on suhteellisen vilkasta ja sen myötä vessakäyntejä on pitkin päivää, niin se, että pissahädästä tulee ensi-ilmoitus siinä vaiheessa, kun olisi jo parempi istua pöntöllä, ei ole osoittautunut suureksi ongelmaksi.

Tämä väsymys on varmaan myös joku sivuoire. Mikä lie. Välillä tuntui jo aika reippaalta, enää ei. Huh! Meillä alkaa nyt hiihtoloma. Sen myötä aamut tulevat olemaan vähän leppoisampia, mikä toivottavasti helpottaa kokonaisuutta. Pitäisi kaivaa sukset esiin ja lähteä ladulle nyt, kun lunta on vihdoin tullut. Hiihto on lisäksi mullekin sopiva liikuntamuoto. Lasten vetäminen hangessa pulkassa pitäisi selvästi kuulua kieltolistalle; sen verran se aiheuttaa jomotusta entisen avanteen alueelle. Tyräuhka kummittelee.

4 kommenttia:

 1. Otahan iisisti! Nyt ei tarvita mitään tyriä enää! Ootko kysynyt apteekista käsivoiteita? Ja yöksi hauteeseen!
  -sisko täällä vaan huutelee... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, iisisti oon yrittänyt ottaa. :) <3
   Ja käsivoidepurkkien jämiä oon puristellut käsiini. Pitäisi kyllä joku uusi, hyvä voide käydä ostamassa.

   Poista
  2. Body Shopilla on muuten hamppukäsivoide, joka on aika jämäkkää tekoa. Paras ja tehokkain tapaamani käsirasva. Haju siinä on kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen..

   -K-

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Mä käyn haistelemassa sitä seuraavan kerran kun pääsen kaupungille asti. Ja siis ostan, jos ei haise liian mielenkiintoiselle.;)

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)