tiistai 27. syyskuuta 2016

Seitsemäs kierros käynnissä

Ennakko-oletukseni ovat ainakin toistaiseksi pitäneet hyvin kutinsa: en tunne mitään oireita eilen illalla aloittamastani kapesitabiini-kuurista. Luulisi, että jos se aiheuttaisi pahoinvointia, se olisi jo tullut. Oletan, että käsien ja jalkojen kuivuus on edelleen ainoa tuntemani oire. Toki jotain aivan uuttakin voi ilmetä, koska ollaan hoidoissa jo näin pitkällä.

Luulen, että en enää tule saamaan oksaliplatiinia ollenkaan. Jalkapohjiani pistelee edelleen jatkuvasti ja kylmyys vain pahentaa sitä. Toivon että tuo oire ei jää pysyväksi, vaikka se ei kauheasti elämääni häiritsekään.

Se, onko seitsemäs sytostaattikuuri paljon vai vähän, on suhteellista. Kuulin suht vastikään eräältä syöpäsiskoltani, että hänen vieressään sytostaattitiputuksessa oli ollut joku, joka sai 51. sytostaattikuuriaan! Minusta tuo kuulostaa aivan järkyttävältä ja tuntuu vaikealta kuvitella, että minusta olisi tuohon. Toivottavasti tilanne ei koskaan tule ajankohtaiseksi; kyllä näissä kahdeksassakin on kylliksi.

Sytostaateista aiheutuu epäsuoriakin sivuvaikutuksia. Huomenna pitäisi hakea apteekista antibioottikuuri virtsatieinfektioon. Se on toukokuusta lähtien neljäs kuuri kyseiseen vaivaan. Koskaan aiemmin elämässäni en tuota tulehdusta ole saanut. Nyt limakalvojen kuivuminen yhdistettynä infektioherkkyyteen saa bakteerit aiheuttamaan tulehduksen. Onneksi oireet ovat suht lievät.

2 kommenttia:

  1. Onko edelleen rauhallista sivuoirerintamalla?

    -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No edelleen. Välillä niinkin rauhallista, että meinaa pystyyn nukahtaa...
      Oon miettinyt, että voikohan tätä tällä viikolla niin usein vallinnutta uuvuttavaa oloa pistää kapesitabiinin piikkiin vai onko se vain toisinaan iskevä kotiäitiyden sivuoire.

      Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)