sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Mymmyn näköinen avannepussi

Jopas on aika vierähtänyt edellisestä postauksesta. Tällä viikolla mieli ei ole kulkenut järin korkeilla radoilla. Elämä on jostain syystä tuntunut rankalta eikä moneen asiaan ole oikein jaksanut ryhtyä ja sen saman pesuveden mukana huuhtoutui myös tämä blogin kirjoittaminen. Liekö tuo mielialan lasku  sytostaattien syytä? Ei kyllä heti osunut silmään sivuoirelistasta. Tässä pikkulapsiarjessa on toki muitakin tekijöitä, jotka voivat uuvahtamisen aiheuttaa...

Mutta tämän postauksen piti käsitellä avannepussia. Nykyinen pussini (Coloplastin SensuraMio Soft Convex) on siis siistin näköinen, harmaa, oikein miellyttävää materiaalia ja todella helppo tyhjentää ja vaihtaa. Koska edelleen pieni ongelma on, että aivan avanteen suulta pussi falskaa ja päästää ulostetta pienelle alueelle ihonsuojalevyn ja ihon väliin aiheuttaen kutinaa ja ihon rikkoutumista, niin ajattelin sopivan tilaisuuden tullessa testata taas uutta pussia. Sairaalan järjestämässä syöpäinfossa 1,5 viikkoa sitten oli nimittäin yksi avannetuote-esittelijä, jonka kautta sain tilattua itselleni toisia pusseja. Esittelijä tietenkin ylisti pusseja oikein hyviksi.

Alkuviikosta postilaatikostamme löytyi minulle suunnattu lähetys, jota avatessa kovasti arvuuttelin, mitä mukavaa joku olikaan minulle lähettänyt. Tunnustan pettyneeni, kun sisältö olikin vain neljä kappaletta Hollisterin Soft Convex -avannesidosta. Heti seuraavan pussinvaihdon yhteydessä otin tuollaisen pussin käyttöön. Kun pussi oli paikoillaan, tunsin itseni sairaaksi, vajavaiseksi ja rumaksi. Miten pussin väri ja materiaali voivatkaan saada sellaiset tunteet aikaan? Näytin pussia miehelleni ja kerroin, miltä sen pitäminen tuntuu. Lausahduksellaan mies osoitti päässeensä fiilikseeni sisälle: "Itse asiassa tuo on semmoinen mymmyn näköinen pussi." Niinpä! (Mymmy oli hänen toinen isoäitinsä; Jyväskylän mummu oli lasten suussa vääntynyt mymmyksi.) Ei mymmyllä avannetta ollut. Mutta hänen olemukseensa se väri ja materiaali olisi sopinut, ihan niinkuin monen muunkin vanhuksen olemukseen. Tiedättehän: beiget maxi-Sloggit kokoa XL ja 80 denierin vaaleanruskeat sukkahousut. Siinä samassa sarjassa paini tuo päälläni ollut avannepussi. Ei tuntunut järin hehkeältä.

En kuitenkaan vielä lannistunut. Olin päättänyt antaa mahdollisuuden tuolle Hollister-pussille. (Juuri kuulin, että Hollister olisi joku muotivaatemerkki. Ei taida olla sama Hollister noiden kahden takana...) Käytön myötä tuli lisää tuntemuksia: Tyhjennysominaisuudet olivat huonot. Surkeampiakin on kyllä tullut vastaan, ei käy kieltäminen, mutta minun SensuraMioni pesee kaikki 6-0. Edelleen Hollister kuitenkin säilytti mahdollisuutensa; sen verran ikävää ihon ärtyminen on. Mutta ei, ei, kaikeksi onneksi ei. Jo ensimmäisenä iltana (normaalistihan vaihdan pussin joka toinen ilta) tuntui kutina. Olin niin väsynyt, etten jaksanut ryhtyä vaihto-operaatioon, mutta heti seuraavana aamuna oli pakko kutinan yltyessä. Ei ollut ihme, että kutisi, kun näin, kuinka paljon ihonsuojalevy oli fuskannut. Ei siis tullut minusta Hollisterin käyttäjää.

Jos siis avanneasiat tulevat ajankohtaisiksi, niin muista Coloplastin SensuraMio. (Tämä ei - valitettavasti - ollut maksettu mainos.)

14 kommenttia:

 1. Mä sekoitin Mymmyn Hello Kittyn siskoon Mimmyyn ja heti otsikosta ajattelin, että nytpä on hehkeä pussi löytynyt. :D

  Mutta pussilla ja pussilla on eroa. Sen tämä kirjoitus osoittaa.

  Paljon virtaa ja hyvää mieltä sinne tähän viikkoon. Tänne kiitos myös..

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.google.fi/search?q=kitty+mimmy&client=ms-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_lcHslb7PAhXGOSwKHcy2DT8Q_AUIBygB&biw=360&bih=560

   Jos linkki toimii, niin sieltä löytyy Mimmy ja Hello Kitty. Tosin sivistin juuri itseäni Wikipedian avulla, että 'Hello Kitty' ei ole oikeasti Hello Kitty vaan Kitty White. Koko tuoteperhe/sarja on nimeltään Hello Kitty. Pienten tyttöjen äitinä sunkin on syytä tuntea faktat.. Ja mieti jos avannepussi olis oikeasti Mimmyä muistuttanu, niin sun pusseista olis tapeltu. :)

   Poista
  2. 😂 Mymmy-pussi oli tosiaan aika kaukana Mimmy-pussista! Pitäisiköhän pyytää kummipoikaanne taiteilemaan muutamaan pussiin Mimmy, niin tulisi niitäkin pusseja sitten.;)

   Poista
  3. Ja kiitos sivistyksestä. En totta tosiaan ollut koskaan kuullutkaan Mimmystä tai Kittystä. Meillä ei neiditkään vielä ole niistä juuri tietoisia, tai täytyykin huomenna kysyä, mitä kaikkea vanhempi tietää. ;)

   Poista
  4. Joskus maailmassa Hello Kittyt oli inhokkeja, mutta nykyään ne tuntuu varsin viattomalta ja ihanilta verrattuna joka tuutista tulevaan Frozen -sontaan. (Johon siihenkin lopulta turtuu niin, että taipuu ostamaan pikkuhousuja ja muskarikansiot sillä kuosilla.)

   Poista
  5. Kaikkeen tottuu kai pikku hiljaa.;)

   Poista
 2. Voimahali tähän viikkoon. <3

  On se aika tärkeä osa sinua nyt tuo pussi niin olis ankeaa elää ristiriidassa sen kanssa. Jospa vielä löytyisi SensuraMioakin parempi. Hyvä,että se kuitenkin jo noin hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Kyllä mä nyt yritän pärjätä tämän kanssa loppuun asti. Muutama kuukausi enää (kop, kop!).

   Poista
 3. Hahaa... Vai että Hollister. Vanhimman pojan suosikki vaatemerkeissä. :D Kalifornialaisia kledjuja, mutta että avannepussillakin sama nimi. Hauskaa!

  Jonkun insinöörin käyttäessä pusseja ne varmaan kehittyisivät. ;)

  Mutta siis, tsemppiä pusseiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onhan nuo pussit kyllä jo kehittyneet aivan valtavasti. Ja ne on itse asiassa tosi teknisiäkin, kun ajattelee, mihin kaikkiin vaatimuksiin ne taipuu. Olen onnellinen eläessäni tätä päivää. :)

   Poista
 4. Tekisi mieleni nauraa ääneen, mutta kun muut nukkuvat... Tsemppiä loppupusseiluajalle! Toivon sen olevan lyhyt!
  -sisko-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Kiitos! Kyllähän tämä pusseilu vielä joitain kuukausia kestää, mutta toivottavasti loppuu sitten. Mutta jos J-pusseilu on hirveän hankalaa, niin ei tunnu kuitenkaan maailmanlopulta palata avanteeseen.

   Poista
 5. Naurattaa tuo mymmy-look! Osuvasti kuvattu nuo maxisloggit ym. :D Toivottavasti löytyisi vielä parempi pussi, jotta pääsisit ihoärsytyksestä eroon!

  Hyvää nimipäivää I:lle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja onnitteluista, välitän. :)

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)