keskiviikko 10. elokuuta 2016

Sumu hälvenee, (uni myös)

Uneni on nykyään suht häiriöherkkää etenkin aamuisin, ja siksi yöllinen kokonaisunimäärä saattaa jäädä vähäiseksi. Nytkin puoli kuuden aikoihin oli lasten liikehdintää ja siinä se yö sitten oli siitäkin huolimatta, että nukkumaan olin mennyt tämän vuorokauden puolella. Sen tietää, että näillä silmillä ei mennä iltaan asti, vaan väliin tulee kunnon päiväunet. Kokemuksesta tiedän senkin, että uni saattaakin sitten päivällä olla pitkäkestoista ja sikeää.

Eilen soitti onkologi. Jännitin jostain syystä sitä soittoa. Pelkäsin ehkä, etten tule kuulluksi tai ymmärretyksi; että minut ohitetaan omassa hoidossani. Oli onneksi turhia pelkoja. Esitin heti asiani, eli että haluaisin saada selvyyden tilanteeseen, jossa yksi lääkäri on alunperin määrännyt minulle kahdeksan sytostaattikertaa, mutta tämän toisen, puhelimen toisessa päässä olevan lääkärin, vastaanotolla viimeksi puhuimme kuitenkin vain kuudesta kerrasta. Lääkäri oli heti kärryillä.

Nyt sovimme - tai siis lääkäri sanoi - että kierroksia tulee vähintään kuusi mutta ilman muuta kahdeksan, jos kroppani sen kestää. Tarvittaessa ensin pudotetaan oksaliplatiini pois ja jatketaan vain kapesitabiinilla eli tablettisytostaatilla. Kuulosti oikein hyvältä suunnitelmalta. Hyvältä ei tietenkään tunnu oksaliplatiinin sivuvaikutusten sietäminen vielä kolme kertaa, mutta ensinnäkin kertoja on oikeastaan vain enää kolme, toiseksi oksaliplatiinin antaminen lopetetaan, jos sivuoireet käyvät sietämättömiksi, ja kolmanneksi olen kuitenkin valmis sietämään aika paljon, jotta vihoviimeinenkin syöpäsolu saataisiin tuhotuksi. Mitään takeita tuohon viimeksi mainittuun asiaan ei tietenkään ole, mutta nyt tehdään kaikki voitava sen hyväksi.

Eli edelliseen postaukseen viitaten X = 3. Näin ne yhtälöt pikku hiljaa ratkeavat. :)
Lisäksi on ennakkoon kerrottu, että
Y = noin 3-4 viikkoa ja
Z = noin 5-6 viikkoa.
Kun sytostaattien päättymisen ja J-pussileikkauksen välisen ajan (Y) ja J-pussileikkauksen ja avanteensulkuoperaation välisen ajan (Z) synkronoi kalenterin kanssa ottaen huomioon sen, että sytostaattikertoja (X) on jäljellä kolme, ja niiden välit on noin 3 viikkoa, niin päästään siihen lopputulemaan, että (jos kaikki menee putkeen,) suolistoleikkaus on marraskuun puolivälissä ja avanne suljetaan joko joululahjaksi tai uuden vuoden kunniaksi, riippuen varmaan vähän kirurgien joululomista.

Toivoa sopii, että kolme kuukautta tekee nyt tehtävänsä ja nuorimmaisemme kelpuuttaa elämäänsä loppuvuodesta muitakin aikuisia kuin äidin, isän ja yhden kummitädeistään.

Tuntuu pitkästä aikaa siltä kuin pystyisi tekemään vähän suunnitelmia tässä elämässä ja se on muuten yllättävän huikea tunne!2 kommenttia:

 1. Vitsin matemaatikko! :D Epäselvien tulevaisuudensuunnitelmien keskellä eläessä tietohippujen ilmaantuminen ja niiden perusteella suunnitelmien jonkinasteinen selkiintyminen antaa voimaa ja energiaa arkeen. Aurinkoisia elokuun päiviä sinne teille kaikille! Tulkaa käymään, jos suinkin ehditte ja jaksatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi? ;)

   Taidat sinäkin tietää, miltä tuntuu elää epäselvien tulevaisuudensuunnitelmiin keskellä. ;) Jos suinkin vaan liikutaan siellä päin, niin tullaan kyllä käymään ennen kuin teidän suunnitelmat konkretisoituvat.
   Energistä syksyn alkua sinnekin!

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)