lauantai 14. tammikuuta 2017

Letkunokkainen edelleen

Kääntyi kolmastoista päivä neljänteentoista ja kohta se kääntyy jo viidenteenkintoista, mutta samannäköisenä letkunokkaisena tämä rouva liikkuu täällä edelleen. Kauheasti ei tosin etenkään aamusta tehnyt mieli liikkua, koska mieli oli kehnon yön ja ahdistavan kurkun takia melkoisen matala, mutta vessaan on onneksi noustava tästä vähän väliä, joten ylösnousua ja liikkeelläoloa tulee väkisinkin sitä kautta. Vessarumbaa siis vähän on, mutta se on kuulkaas pieni vaiva tässä kokonaisuudessa.

Aamulla oli vähän odottelua, koska viikonloppuisin lääkäri kiertää vasta puolenpäivän hujakoilla. Lääkäri teki heti käytyään röntgenlähetteen, mikä tarkotti sitä, että jonkin ajan kuluttua röntgenistä tuli tieto, että voisin juoda varjoaineen. Sain valita, juonko sen vai laitetaanko se olemassa olevan letkun kautta. Arvelin letkua pienemmäksi pahaksi. Ihan tarpeeksi yököttävältä se silti tuntui. Onneksi sattui olemaan ystävä vierellä juuri silloin.

Varjoaineen "juomisesta" sitten tunnin, kolmen tunnin ja viiden tunnin kuluttua minut kärrättiin pyörätuolilla röntgeniin. Yksi kuva mahan alueelta ja takaisin osastolle. Kuvissa seurattiin varjoaineen etenemistä mahalaukussa ja ohutsuolessa. Ilmeisesti aine oli päässyt viimeisessä kuvassa loppuun asti, koska lisäkuvauspyyntöä ei ole tullut.

Röntgenlääkäriltä ei ole tullut vielä lausuntoa, mutta tehokas kirurgi katsoi ilmeisesti kuvat alustavasti itse ja osasi kertoa, että mitään tukosta ei ole mutta suoli on turvonnut ja sen takia kaventunut. Hän myös arveli, että suoli ei tällä hetkellä jaksa/osaa pumpata ulostetta ja ilmaa eteenpäin. Niin toivon, että tuo jälkimmäinen vaiva korjaantuisi pian, sillä jos se jää päälle, niin sitten olen liemessä. Ensimmäisen vaivan uskon korjaantuvan helpommin, mutta tuskin siihenkään auttaa muu kuin aika.

Lääkäri lupasi, että nenä-mahaletku poistetaan aamulla. Tuosta lupauksesta pidän kiinni. Letku otetaan pois ja tarvittaessa laitetaan sitten uudestaan, mutta silloin laitetaan kapeampi putki. Tämmöinen paksu letku ei mun nieluun selvästikään mahdu! Välillä meinaan tukehtua tähän ja mitä muuta siitä seuraa kuin oksentaminen. Mutta ennen uutta putkea aion juoda kylmää appelsiinimehua. Tilaan sitä vaikka pitsakuskilta, jos kukaan muu ei ehdi tuomaan eikä osaston keittiöstä sitä löydy. Oletettavasti en joudu kuitenkaan turvautumaan pitsakuskiin. Ikioma "pitsakuskini" on nimittäin kerran sanonut Tahdon ja samalla hän tietämättään lupautui kuskaamaan minulle appelsiinimehua huomenna. ;)

4 kommenttia:

 1. Ei tukosta, ei korjausleikkausta. Hienoa! Kyllä siellä osaston jääkaapissa pitäis ainakin appelsiinin makuista Gefilusmehua olla. Ihan varmaan laiska suoli alkaa toimimaan, kun on jo vähän toiminutkin. Toivottavasti saat nukuttua letkusta huolimatta. Letku lähtee aamulla, jos lääkäri on niin luvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se gefilusmehu on monihedelmämehua ja kun on pitkään haaveillut appelsiinimehusta, niin tuo gefilus maistuu pelkältä suurelta pettymykseltä. Heräämössä oli litran purkki appelsiinituoremehutiivistettä ja siitä hoitaja blandasi aivan todella hyvää ja kylmää mehua, jota sain ryystää pillillä. Näissä olosuhteissa taivaalliset nautinnot ovat pieniä.;) Mainitsin mehutiivisteestä täälläkin osastolla, ja jos hyvin käy, ovat sitä tilanneet.
   Huonounisen yön aikana oon ehtinyt hyvin haaveilemaan kaikesta muustakin juotavasta. Lasillinen kylmää vettäkin on jo tosi hyvää puhumattakaan lämpimästä teestä, jonka toivoisin vievän liman pois kurkusta. Toivottavasti letku ei ole kovin vaurioittanut kurkkua niin että hapan appelsiinimehukin on miellyttävä nautinto!

   Poista
 2. Hyvä kuulla, että appelsiinimehutoive toteutui. Sen sijaan rankka oksentelu ei kuulosta hyvältä. :( Paljon voimia toivottelen tästä ihan sairaalan naapurista. Minullekin voi laittaa mehu- ja muita tilauksia tulemaan kun tuo Siwa on tuossa vieressä (ja jos oma taksikuski on kiinni jossain muissa tilauksissa). Toivon tosin että kaikki olisi pian sillä mallilla että pääset kotiin. Voimia! <3 -MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sitten tajusinkin, että teen tarvittaessa sen appelsiinimehutilauksen sulle, jos talon sisältä sitä ei saa, mutta on siis saanut. :)
   Kunhan ruokavalio tästä laajentuu, niin odota vain, mitä kaikkea keksin tässä tilailla, kun noin hövelisti lupailit.;) Kiitos!

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)