keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Tuskaista

Itsepintaisesti jankutan itselleni: jossakin on ilo. Jossakin on ilo. Jossakin on oltava ilo! Toivosta kiinni pitäminen alkaa hiipua - ainakin mitä tulee J-pussin toimimiseen. Oon niin kipeä! Söin aamupalaa ja lounasta. Päivällistä vähän myöhässä ja siitäkin vain ihan vähän. On tukalan kipeä maha. Ulos tulee ilmaa, ulostetta ja röyhtäisyjä. Mikään ei auta kuin pienen hetken. Oksentanut en ole.

Kirurgi kertoi aamulla, että jos suoli ei nyt odottelulla ja liikunnalla lähde toimimaan, on vatsa pakko avata ja sitten tehdään pysyvä avanne. Musertavaa.

Nyt on psyyke koetuksella eniten, mitä tällä reissulla on ollut. Sitä ei helpota se valtava ikävä, jota minä, mieheni ja lapsemme tunnemme.

Muista, Jeesus, minua 
voimieni uupuessa.
Öin ja päivin sairaana 
saanhan nytkin rukoilla.
Auta tuskan vaivatessa. 
Sinä itse nöyrästi 
kannoit oman ristisi.
Muista, Jeesus, minua.
(Virsi 480:1)

18 kommenttia:

 1. Eihän mikään kipulääkkeesi osaltaan lamaa suolen toimintaa!? Onko kipulääkäri ottanut kantaa lääkitykseesi? Eihän se koko totuus voi olla, mutta tuli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi tänään kysyin hoitajalta asiasta, mutta väitti, että mikään saamistani lääkkeistä ei lamaa suolta.

   Poista
 2. Tänä iltana liitän teidät iltarukoukseen. ❤️ Kunpa käänne parempaan olisi lähellä.

  Pi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin toivon, ihan joka hetki.

   Poista
 3. Oon seurannut taisteluasi täällä blogissa päivittäin. Oon muistanut sinua ja perhettäsi rukouksin, vaikken edes tunne sinua. Herra on laskenut sinut sydämmelleni. Hänen nimessään pyydän sinulle terveyttä ja tuskien väistymistä. Hän itse on kaikki nekin jo ristillä kantanut. Rukouksen voimassa taistellen.

  Äiti viidelle

  VastaaPoista
 4. Jeesus, kulje kanssani, kun saan ahdistusta kantaa. Enkä aina ymmärrä, miksi täytyy kärsiä.

  Voimia!

  VastaaPoista
 5. Undrar så som i den första kommentaren om får du tillräckligt med värkmedicin? Kan man faktiskt inte lindra dina plågor? Jag är övertygad om att du till sist får ett bra resultat men du ska ju orka också under vägen dit.
  Jag knäpper händerna, läser med i din psalm och ber att alla som vårdar dig ser de rätta lösningarna och att medicinerna fungerar. Bamsekram till dig och dina nära! ❤️ Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Jag tror faktiskt att det finns väldigt få mediciner som lindrar sådant här tarmvärk. Det är väl mest luften som ställer till problem. Du som har sett min mage vet att den är stor som en ballong. Litalgin hjälper bäst, tror jag.

   Poista
 6. Hei! Panadolia vahvemmat kipulääkkeet ja myös pahoinvointilääkkeet aiheuttavat suolilamaa. Lääkelistan täytyisi tarkistaa. Älä luovuta Veera!!

  Huolestunut kahden pikkutytön äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän jaksaa taistella!
   Lääkelistallani on Panadol ja Ketorin suoneen, Targiniq suun kautta. Tarvittaessa Litalgin iv:nä. Nuo siis särkyyn. Primperania saan suoneen pahoinvointia vastaan mutta myös osaltaan edistämään suolen toimintaa. Somac menee suoneen vatsansuojalääkkeenä.
   Jos olet oikeasti ammattilainen, niin saat mielellään ottaa kantaa tuohon lääkitykseen.

   Poista
  2. Olen oikeasti alalla. Käytännön elämässä myös Targiniqista tulee suolilamaa, vaikka tässä on mukana ns vastalääkettä.

   Poista
  3. Targiniq on poistettu nyt käytöstä. :) Nyt yritetään mennä pelkällä Panadolilla.

   Poista
 7. Voi, Veera! Usein olet ollut mielessä ja rukouksissa. Niin hartaasti toivoisi, että kaikki vielä kääntyisi parhain päin, suoli alkaisi toimia ja olisit kivuton! Kun käy googlaamassa tuon Targiniqin lääkeinfon, mahdollisista haittavaikutuksista löytyy ainakin ummetus, pahoinvointi, oksentelu, mahan turvotus ja röyhtäily. Ja että opioidikipulääkkeisiin voi liittyä suolilamaa. Targiniqiin lisätty jotain ainetta, naloksonia, jonka pitäisi ehkäistä ummetusta. Mutta tuon ummetusta ehkäisevän aineen teho voi heiketä toisen lääkkeen vaikutuksesta. Tämä on nyt täysin maallikon tavailua, mutta ehkä sitä vielä kannattaa kysyä? Voimia ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kysyn aamulla tuosta Targiniqista. En syö sitä suuria määriä. Vain 2x10mg. Sinänsä vähäinen ummetusvaikutus ei ole vaarallista, koska ohutsuoliuloste on niin löysää, että sitä ei kyllä ummetukseen asti saa millään tiivistymään. Olen ymmärtänyt, että Targiniqiin ei liittyisi opioideille tyypillistä suolilamaa, jota kohdallani täytyy nyt välttää viimeiseen asti.
   Mutta tarkistan huomenna.

   Poista
 8. Hei!
  Ei pitäisi tietenkään lähteä "sivusta huutelemaan" potilaan hoidosta, mutta en malttanut olla tarttumatta lääkitysasiaan. Tarvitset hyvän kipulääkkeen, se on selvä! Tehokkaan ja muutenkin sopivan kipulääkkeen löytäminen ei ole kuitenkaan aina helppoa. Kysypä lääkäriltäsi, voisiko hän ottaa vielä kantaa tuohon Targiniqiin. Sillä on ainakin periaatteessa ummettavaa vaikutusta. Lääkärisi on varmasti pätevä ja asiantunteva kirurgi, mutta potilaskin saa kysyä ja joskus siitä voi seurata hyviä ratkaisuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mulla on hyvin avoin suhde hoitaviin lääkäreihini ja ovat jo tottuneet siihen, ettei tämä potilas istu/makaa tuppisuuna. ;)
   Tähän tilanteeseen on varmasti vaikea löytää hyvä kipulääke. Arvelen itse, että hyvin pieni osa kivuistani on leikkauksesta johtuvaa ja että valtaosa kivuista johtuu siitä, kun ilma venyttää suolta. En tiedä, onko tuohon "suolikipuun" oikein lääkettä. Olen itse arvellut, että Litalgin auttaa siihen paremmin kuin Panadol ja Ketorin. Äsken kuulin lääkäriltä, että Litalgin vähentää suolen työskentelyä, mikä on minun tapauksessani erityisen huono. Ei Litalginia siis enää, ellei ole pakko.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)