maanantai 23. tammikuuta 2017

Tutkitaan ja odotellaan

Tilanne on ennallaan sitten eilisen. Illalla oksensin puoli litraa, mutta muuten en ole oksennellut. Vatsa on kipeä ja suuri koko ajan.

Heti aamulla lääkäri teki päätöksen, että tehdään taas passage-röntgen varjoaineen kanssa. Yhdeksältä aamulla join varjoaineen ja sen jälkeen olen käynyt kolmessa röntgenkuvassa. Niissä seurataan, miten varjoaine liikkuu suolessa. Suoliston alkupäästä osattiin jo sanoa, että suolet ovat laajentuneet, mikä on huono asia, koska silloin suoli vetää huonosti.

Nyt olen täysin ravinnotta, koska mahdollisesti huomenna minulle tehdään kolonoskopia nukutuksessa. Siinä tutkitaan, onko suoli edelleen auki. Lääkäri antoi myös määräyksen liikkua paljon, maata molemmilla kyljillä sekä vatsallaan niin, että jalat ovat alla ja peppu pystyssä. Suoliston ympäriltä on jouduttu ottamaan pois paljon rasvaa, joten suolet makaavat helposti alhaalla lysyssä ja niitä olisi hyvä saada vähän liikkeelle. Pitäisi varmaan ruveta harjoittelemaan päällä seisontaa.

Yritin udella lääkäriltä, että mitä tehdään, jos tämä ei lähde toimimaan. Mutta tämä kyllä kuulemma lähtee. ;)

5 kommenttia:

 1. Tuohon oljenkorteen ilman muuta tartutaan! Kyllä lähtee!

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuli vielä mieleen, että jos rasvansiirto on ratkaisu 'suolet lysyssä' -ongelmaan niin luovuttaja löytyy läheltä! Heti valmis.;)
   -K-

   Poista
  2. Ystävä hädässä tunnetaan! Tiesin, että sinuun voisi aina luottaa. :D

   Poista
 2. Tuskin se lääkäri noin sanoisi, jos ei olisi asiasta lähestulkoon varma. Et taida olla ensimmäinen tapaus tuota lajia. Suuri lysy sinulle, pieni lysy ihmiskunnalle, heh heh, tosi hienosti sanottu, mutta kun tuo lääkärin lause saa niin iloiseksi!

  Sitä vain ihmettelen, miten jaksat noin vähällä ravinnolla. Tiputtaako ne sinuun jotain liuosta kuitenkin - minä ainakin olisin toivoton ja voimaton jos pelkillä jugurttiannoksilla pitäisi jaksaa :(

  PS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mä luotan suhun, viisas P! :)

   Mä oon onneksi saanut viime keskiviikosta lähtien nutriflex-ravintoliuosta. Siinä on roppakaupalla ties mitä keholle oleellisia aineita ja kaloreita 955kcal. Siksi jaksan näinkin hyvin.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)