tiistai 24. tammikuuta 2017

Tähysteltiin taas

Tänään on ollut täysinäinen päivä. Aamu alkoi aikaisin suihkulla, vaikka tiistaisin lääkärit kiertävätkin vasta vähän myöhempään eli puoli yhdeksän aikoihin. Lääkäri laittoi minut heti suolentähystysjonoon. Sanottiin, että joskus iltapäivällä tulisi kutsu. Suhteellisen epämääräistä. Yhdeksältä tapasin psykiatrisen sairaanhoitajan. Oli oikein tarpeellista saada lastata kuormaa pois.

Onneksi odottavan aika ei tullut pitkäksi, sillä ensin sain ystävän vierailulle ja sitten kävin tervehtimässä toista läheistä eräällä toisella osastolla. Kummallakaan kerralla jutusta ei ollut puutetta, vaikka aiheet olivatkin osittain surullisia ja pysäyttäviä. Sitten yhtäkkiä jo puoli yhdeltä soittivat osastolta perään, että nyt pitäisi lähteä saliin.

Loppujen lopuksi minua ei nukutettu, annettiin vain tuhti annos rauhoittavaa ja varmaan myös kipua hillitsevää. Sen verran saivat tähystettyä, että totesivat, että suoli on auki. Suht alhaalla on jokin paha mutka, joka varmasti aiheuttaa ongelmia. Toimenpide ei ollut miellyttävä kaikkine pahoinvointineen ja oksennuksineen, ja toipuminen siitä kesti joitain tunteja. Viiden jälkeen alkoi olla vähemmän pöhnäinen olo.

Niin toivon, että tuota eikä mitään muutakaan toimenpidettä ei tarvitsisi enää tehdä!! Leikkurista pyysin jo plussapisteitä näin kanta-asiakkaana ja heräämön henkilökunta ei suostunut enää sanomaan minulle heidän normaalia hyvästelyään: "toivottavasti ei enää nähdä!" Tämän 16 vuorokauden aikana olen ollut kolmesti leikkurissa ja viidesti heräämössä. Siinä olisi jo riittämiin.

Iltapalaksi söin puolikkaan paahtoleivän, jonka päällä oli tomaatin hedelmälihaa, sekä puolikkaan mansikkajugurtin. Join teetä ja muutaman hörpyn pepsiä. Ajattelin nimittäin vaihtaa taktiikkaa: annan suolelle töitä!

Kello on jo aivan liikaa ja toivonkin, että nyt kun vihdoin käyn nukkumaan, ei suoli ala möyrimään aivan tolkuttomasti, vaan saan nukutuksi yhtä hyvin kuin oksennusiltojen jälkeenkin. Tai saa se maha möyriä, kunhan ei vain tukkeudu siihen mutkaan eikä muuallekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)