perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun viettoon lihakset hellinä

"Joulu on jo ovella", toisteli pikkupoika eräässä tänään saamassani mobiilijoulukortissa. Nyt joulu totisesti on jo ovella. Tai oikeastaan asettunut taloksi jo useampi päivä sitten. Tänä jouluna ei ole vaaraa siitä, että "Laps' hankeen hukkuu, unhoittuu". Suurempi vaara on siinä, että tuo Lapsonen hukkuu vedenpaisumuksen alle tai siihen harmauteen ja ankeuteen, jonka tuo surkeaakin surkeampi keli tuottaa. Onneksi sisällä on kuitenkin joulu.

Mieli on ollut levollinen sairauden suhteen. Kirurgi ei ollut tiistaina yhtään huolissaan kivuistani vaan oli sitä mieltä, että leikkaus on ollut niin suuri ja muutokset lantion alueelta niin valtavat, että kipu kuuluu asiaan. Ehkä luottamus kipujen vaarattomuuteen on auttanut ja tosiasia on se, että kivut ovat myös merkittävästi vähentyneet. Fyysinen jaksaminen on ollut korkealla. Ihmeellistä, miten se yhtäkkiä onkin lisääntynyt niin valtavasti.

Täysin kivuton en ole tänäänkään ollut, mutta tämä kipu on jotain aivan uutta: todella monet lihakset etenkin reisissä ja käsivarsissa ovat aivan hellänä ja niitä särkee. Minkäänlaista treeniä en ole tehnyt - ellei siihen lasketa 2 kg:n perunapussin nostoa ostoskärryyn, siitä edelleen hihnalle, autoon ja vielä kotiinkin. Toki nykyään touhuan tässä kotona paljon ja voi olla, että surkastuneet lihakseni ovat siitä kovilla. Todella toivon, että syy on tuo edellä arvelevani eikä mikään huolestuttava asia.

Kantorajoitustani olen keventänyt omavaltaisesti vähän. Tunnen, että pystyn kantamaan jo pari kiloa, mutta kolmen kilon kohdalla alkaa tuntua pahalta avanteessa. Ei ole ihme, että 1 kg:n kanto- ja nostorajoitus johtuu nimenomaan avanneleikkauksesta, sillä avanteen seudulla se kipu ja rasitus tuntuu. Yhdenlaista kunnonkohotusta on se, kun yhteen kauppakassiin pystyy pakkaamaan vain 2-3 kiloa tavaraa, niin kotiin tultua saa sitten ravata aika monta kertaa eteisen ja auton väliä, ennen kuin kaikki kassit ovat sisällä.

Huomenna en aio herätä tuskaiseen kipuun niin kuin tein vuosi sitten. Rauhoitumme joulun sanoman äärelle terveinä ja siitä terveydestä nauttien. Haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille rauhallista ja siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

8 kommenttia:

 1. <3 Siunattua joulua!! <3
  -sisko-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos samoin!
   Teille toivon pukinkontista tulevan ennen kaikkea runsaasti terveyttä!

   Poista
 2. Ajattelin kipujasi eilen, kun vääntelehdin karsean vatsataudin kourissa. Vatsakipu invalidisoi. Onneksi se meni jo ohi yhden yön laatoituksella.

  Täällä Amerikassa myyjät pakkaavat ostoksesi heppoisiin pusseihin ja sellainen yhden Prismakassillisen ostokset ovat vähintään kolmessa pussissa. Hirveää tuhlausta, mutta lapset on helppo valjastaa kassien kantoon, kun yksittäinen kassi ei paria kiloa enempää paina. Toisin kuin Prisman kestokassi, johon tuli kerättyä viisikintoista maitopurkkia...

  Ekologisuus on nostamassa täälläkin päätään ja kestokassejakin näkee. Minäkin siirryn niihin, kunhan saan hankituksi kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kyllä vatsatauti on vaan niin kamala. Kovasti olen päättänyt suhtautua seuraavaan vatsatautiin niin, että se on VAIN vatsatauti, mutta saattaa se olla tiukkaa sitten tosipaikan tullen.

   Joo, niissä kevyemmissä pusseissa on juuri tuo hyvä puoli, että viiisivuotiaskin jaksaa sellaisen kantaa autosta sisään. ;)

   Poista
  2. Minä juuri tuota ajatusta yritin tavoittaa: vain ohimenevä vatsatauti. Sehän se vain oli ja enää muisto.

   Poista
  3. Vatsatauti on vaan niin karsea, että sen ohimenevyyttä on vaikea ajatella siinä hetkessä.

   Poista
 3. Luin pitkästä aikaa blogiasi kun pohdin mitä teille kuuluu. Kyllä tämän rinnalla omat ruokavaliohaasteet ja homeallergia tuntuu pieneltä. Voimia jatkoon ja kivuttomampaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Malla! Kaikilla meillä on omat haasteemme tässä elämässä. Uskon, että se oma risti on loppujen lopuksi aina kuitenkin helpompi kantaa kuin toisen risti. Minä toivottavasti olen terve nainen tulevasta keväästä lähtien. Toivottavasti sinäkin löydät avun terveysongelmiisi.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)