tiistai 13. joulukuuta 2016

Vaikeuksia

Onhan tämä yhtä vuoristorataa. Eilen oli oikein hyvä aamupäivä hyvin huonosta yöstä huolimatta. Kävin työterveyslääkärillä ja hän kirjoitti minulle sairaslomaa koko kevätlukukaudeksi. Tuntuu tarpeelliselta ja hyvältä. Lääkäri oli sitä mieltä, että ehdottomasti tarvitsen koko kevätlukukauden mittaisen sairasloman. Tosiasiassahan sairaslomani päättyy tammikuun lopussa ja sen jälkeen siirryn kuntoutustuelle, ikäänkuin väliaikaiselle sairaseläkkeelle. Lääkärikäynnin jälkeen kävin työpaikalla, jossa tapasin kollegoitani ja keskustelin esimieheni kanssa tulevasta. Oikein antoisa käynti. Lounaan jälkeen nukuin kunnon päiväunet.

Alkuillasta alkoivat vaikeudet. Avanteen seutu alkoi kutiamaan. En kuitenkaan nykyään pysty vaihtamaan pussia heti, kun siihen tuntuisi olevan tarvetta, vaan ensin minun on oltava syömättä noin 3 tuntia, jotta suoli on ehtinyt tyhjentyä ennen pussin vaihtamista. Muuten vaihdosta tulee hermoja kiristävän show, huh! Pääsin siis pussinvaihtoon vasta nukkumaanmenon kynnyksellä, juuri ennen iltapalaa. Näky oli surkea: avanteen ympärys oli punainen, kipeä ja kutiseva. Iho oli siis palanut rikki. Ei ollut hunajarengaskaan auttanut. Masentavaa. Alkaa itsehoitokeinot olla vähissä. Täytyy nyt vaihtaa pussi joka aamu, niin jospa tilanne ei pääsisi huonommaksi. Tarvittaessa täytyy sitten taas käydä avannehoitajan luona.

Olen alkanut kuumeisesti odottaa sitä hetkeä, kun mahassani on pelkästään valtava määrä arpia mutta that´s it. Avannepussi on nimittäin jo nähty. Näitä avanteen tuomia iho-ongelmia en kyllä totta totisesti jää kaipaamaan! Samalla pelottaa tulevaisuus J-pussin kanssa. Ja pelottaa sekin, jos sellaista tulevaisuutta ei ole. Viikon päästä J-pussi tähystetään ja todetaan joko kelvolliseksi tai sitten ei. Pelkään pahoin, että tuomio on jälkimmäinen. En tiedä, kuuluisiko J-pussin seudun olla kipeä nyt, mutta minulla ainakin on. Välillä kipu on suurempaa, välillä pienempää, toisinaan sitä ei ole, mutta yleensä iltaa kohden se voimistuu. Eilenkin illalla se oli melko invalidisoivan suuri. Pelkään, että tuo kipu ennustaa sitä, että J-pussissa ei kaikki ole kunnossa. Mutta voin toki olla väärässäkin. Sen todella toivon, että tuo kipu ei ole mikään pysyvä olotila. Eilen illalla tuli hyvin voimakkaasti epätoivoinen hetki, jolloin tuntui, että haluan päästä eroon tästä sairaasta kropastani!

8 kommenttia:

 1. No jopa on nyt ärsyttävää. :( Toivottavasti iho rauhoittuisi pian.

  Jos J-pussi ei toimisi (pakko toimia!), niin mitä sitten? Jatkaisitko tällä nykyisellä vai siirryttäisiinkö takaisin siihen mikä oli tätä ennen?

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos J-pussi ei toimi, niin tehdään pysyvä avanne. Voisin tehdä jossain vaiheessa erillisen postauksen eri skenaarioista.

   Poista
 2. Luoja suokoon lievempiä kipuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä totisesti toivon. Ja lisäksi toivon, että kivut loppuisivat kokonaan jossain vaiheessa!

   Poista
 3. Tsemppiä!
  Pidän todella peukkuja, että J-pussi on kunnossa. Vaikka meneehän siihen aikansa, että J-pussi saa otettua paksusuolen tehtävää. Itse söin 8kaps/pv Imodiumia noin parin vuoden ajan leikkauksesta, nykyisin enää silloin tällöin, jos on jokin meno, että olisi helpompi, että pärjäisi hieman harvemmilla wc-käyneillä.

  Pirke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Täytyypä pitää mielessä tuo Imodium.

   Poista
 4. Oletko käyttänyt Cavilon-suihketta tai -voidetta avanteen ympärillä? Saa apteekeista. Googleta, jos et jo tiedäkin tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä testata, jos tilanne ei ala rauhoittumaan. Nyt näyttää menevän parempaan päin.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)