torstai 8. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäiväkin oli

Toissapäiväinen itsenäisyyspäivä meni meillä hyvin matalalla profiililla. En muista, että koskaan aikaisemmin olisin muun muassa jättänyt sytyttämättä ikkunoille kahta kynttilää kello 18. Tänä vuonna jäi se ja jäi kaikki muukin juhlallisuus. Edellisenä päivänä mietin kyllä, mitä hyvää ruokaa söisimme ja minkälaista jälkiruokaa tekisin. Luovuin kyllä suunnitelmistani hyvin nopeasti, kun ymmärsin, että resurssini eivät riittäisi ruokakaupassa käymiseen eikä liioin keittiössä seisomiseen. Käsittämättömän vähäistä on ollut fyysinen jaksaminen. Eilen ja tänään voimat ovat onneksi vähän lisääntyneet.

Mutta siis se itsenäisyyspäivä. Jo viikonloppuna avanteen seutu alkoi olla huono. Avannehoitajalta saadut hunajarenkaat olivat loppuneet ja kaupungilla ei ole sopimusta kyseisen toimittajan kanssa, joten en saanut haettua niitä hoitotarvikejakelusta lisää. Tekisi mieli päästä sanomaan muutama valittu sana sille, joka noista asioista päättää eikä selvästi ymmärrä, mistä hän oikein päättää. Tuo ihminen on siis käytännössä päättänyt, että minun avanteeni ympärys on punainen ja kipeä. On hieman adrenaalitaso noussut jonkun kerran tuon asian takia...

No niin. Mutta siis itsenäisyyspäivänä. Suihkutin aamulla avanteen ja poistin siitä kaksi tikkiä ihan itse, koska niitä ei selvästikään enää tarvittu ja ne aiheuttivat kipua. Tikkien poistosta huolimatta kipu vain jatkui ja jatkui. Onneksi alkuiltapäivästä tajusin, että jos vain makaan tai istun paikoillani, niin kipu loppuu tai ainakin vähenee. Meni siis lepäillessä se päivä ja ilta. Nostin lisäksi taas särkylääkepitoisuuksia alkuperäiselle tasolle; olin niistä jo lähtenyt luopumaan. Särkylääkkeistä huolimatta nukkumaan mennessäni kipu oli taas ärhäkkä. Se oli semmoinen itsenäisyyspäivä. Astetta rankempi noin niin kuin lievästi ilmaistuna. Ensi vuonna sitten juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja ollaan terveitä kuin pukit!

5 kommenttia:

 1. Voimia ja jaksamista sulle sinne! <3 Hunajarengasasia kuulostaa käsittämättömältä! Viimesessä lauseessa oli asennetta. Peukku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Munkin mielestä se on käsittämätöntä. Mun ei varmaan kannata antaa kiukkuni laantua asian suhteen, jotta tulen tehneeksi sille jotain. ;)

   Siltä varalta, että siellä kirjoittelee leipuri-Leena, niin kerron mitä meillä tarjotaan vuoden päästä itsenäisyyspäivän kahvipöydässä tai jälkiruoaksi: Noin juomalasin ympärysmitan kokoisia sinisellä marsipaanilla kuorrutettuja pieniä prinsessakakkusia. Tomusokerin avulla loihdit päällisen Suomen lipun näköiseksi tai kirjoitan siihen että 100. Vaihtoehtoisesti laitan päälle tikunnokassa olevan pienen Suomen lipun. Kakkusten väliin laitan kerman kaveriksi vaikka (siemenetöntä) lakkahilloa.
   Näin sairaalaviikolla jossain ruotsalaisessa kokkausohjelmassa vastaavanlaisia vihreitä kakkusia (prinstårta) ja siitä sain idean. En vain kyennyt toteuttamaan sitä tänä vuonna.

   Poista
  2. Se voi sitten hyvinkin olla, että me ollaan teillä syömässä/kahvilla. Luulen melkein että molemmat. :D

   -K-

   Poista
  3. Oliko tuo lupaus? Kiinni veti! Pidetään mielessä. ;)

   Poista
 2. Hieno idea! Minäkin yritän muistaa sen vuoden päästä. :D

  VastaaPoista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)