perjantai 29. heinäkuuta 2016

Terveen oloista elämää

Hiljaisuus blogin puolella viestii paitsi tiiviistä kesäelämästä taas yhtine kesävieraineen myös siitä, että juuri nyt elämä on suht terveen oloista. Tällä viikolla syöpä ei ole ollut pahemmin fyysisesti läsnä. Vielä viime viikolla vasen käsi, viime sytostaattitiputuksen kanyylikäsi, reagoi mm. kylmään ja paineeseen ja viimeiset päivät kapesitabiinikuurissa olivat jotenkin pahoinvointisia. Kuurihan loppui tämän viikon maanantaiaamuna, mutta itse asiassa vielä tiistaina tunsin välillä kuvotusta. On tietenkin vaikea tietää, onko se oire kapesitabiinin kertymisestä kehoon vai olinko vain huolehtinut huonosti suola-neste-tasapainostani. On täysin mahdollista, että syy on jälkimmäinen, sillä lämpimät kelit + puolisuolisuus + huonomuistisuus juomisen suhteen voi hyvin johtaa heikkoon olotilaan.

Psyykkeen puolella syöpä aina välillä vierailee. Yhtenä päivänä sitä on ihan varma, ettei elämässäni ole enää syöpää tämän vuoden jälkeen, mutta jo seuraavana päivänä mielessä kummittelee kaikki tulevat etäpesäkkeet. Vähän olen alkanut miettiä jo tulevaa elämää säännöllisten syöpäkontrollien kanssa. Tuleehan ne kontrolleja edeltävät ajat varmasti olemaan stressaavia! Viime viikkoisella syöpäkurssilla joku taisikin todeta, että kontrolleja edeltävä ahdistus on varmasti asia, joka yhdistää kaikkia syöpäpotilaita.

Viides sytostaattikuuri lähestyy: maanantaiaamuna se alkaa. Huomenaamuna menen verikokeisiin. Vähän jännittää, millä mallilla neutrofiiliarvo on, koska se jo tähän juuri päättyneeseen neljänteen kierrokseen lähtiessä oli jo suht matala ja sen jälkeen on tullut sytostaatit päälle. On ne onneksi ennenkin saatu ylös kortisonilla niin, että seuraavat sytostaatit on voitu antaa suunnitellusti. Toivotaan, ettei onkologiselta tule iltapäivällä soittoa. Jos soittoa ei kuulu, arvot ovat hyvät.

Verikokeiden jälkeen käyn hakemassa avannehoitajalta avannepusseja. Olen joutunut vaihtamaan pussimallia, mutta jostain tiedonkulkukatkoksesta johtuen minulle ei ollut tilattu uuden mallisia pusseja hoitotarvikejakeluun. Toivotaan, että avannehoitajalla on niitä sen verran kaapissa, että pärjään niillä, kunhan tilaus saadaan tehtyä ja pussilaatikot saapuvat. Uusi avannepussimallini on Coloplastin SensuraMio Soft Convex. Pussimateriaali on edelleen sama - se mielestäni kaikista paras - mutta tässä mallissa on tietty minun avanteelleni sopiva lisäominaisuus, joka edesauttaa, ettei pussi fuskaa avanteen juurestakaan.

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva kun päivitit blogia. Ehdin jo useasti käydä tsekkaamassa. Mukava kun vointisi ja mielesi on ollut " terveen oloista" ja olet voinut nauttia kesästä. Aurinkoiset päivät jatkukoon ❤ . -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiset terveen oloiset päivät tekevät kyllä kokonaisjaksamiselle hyvää. Tänään kävin lasten kanssa pyörillä puistossa ja iloitsin siitä, että jaksoin jopa vetää kahta pienintä pyöräkärryssä perässäni. Kuntoa pitäisi saada taas hivutettua roimasti ylöspäin, jotta tulevista leikkauksista toipuminen olisi helpompaa.

   Poista
 2. Kiitos mukavista päivistä luonanne! <3 Oli ihana nähdä, ettet näytä enää niin riutuneelta ja syöpäsairaalta. Minulle tuli olo, että selviät kyllä tästä. Voimia hurjasti ensi viikkoon!!!
  -sisko-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellenne käynnistä!
   Mutta en mä kyllä NIIN riutuneen näköinen oo ollut.;) Vähän laiha vain, kun oletettavasti ruoka on imeytynyt huonosti.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)