tiistai 22. marraskuuta 2016

Ensimmäinen päivä

Kaikki jotka ovat leikkauksessa olleet, tietävät, että päivät 2-3 ovat niitä hankalimpia. En ole juurikaan joutunut kärsimään pahoinvoinnista enkä ole edes kamalan kipeä. Silti elämä on jotenkin hankalaa ja tuskaista. Yön nukuin suurimmaksi osaksi 20 minuutin pätkissä, mikä on tehnyt sen, että nyt väsyttää. Koko ajan meinaan nukahtaa. En kuitenkaan haluaisi nukkua koko päivää, jotta saisin nukuttua yöllä. Mutta mikään tekeminen tai lukeminenkaan ei kiinnosta. Nyt pakotin itseni tätä kirjoittamaan.

Olen tänään noussut jo kaksi kertaa seisomaan, mikä on saavutus. Ensimmäinen kerta oli hoitajien kanssa vaatteenvaihdon ja pienen aamupesun yhteydessä, toinen fysioterapeutin kanssa. Istuminen onnistui ihan ok, vaikka sattuuhan se kamalasti. Seisoessa maailma alkoi pyöriä, korvassa ujeltaa, tuskanhiki valui ja lopulta silmissä pimeni. Äkkiä takaisin istumaan. Tästä on taas pitkä matka siihen, että jaksaa kunnon lenkillä käydä. Mutta sekin päivä vielä tulee.

Leikkauksessa tehtiin tosiaan kaikki mitä suunniteltiin: peräsuolen poisto, J-pussi ja uusi avanne. Uusi avanne on vanhan avanteen paikalla, tosi hyvä. Ainakin toistaiseksi se on ollut huomattavasti äänekkäämpi kuin vanha avanne, saas nähdä miten sen kanssa tulee toimeen. Huojentavinta oli se, että kirurgi kertoi, että mitään syöpään viittaavaa ei näkynyt suolissa tai vatsanpeitteissä.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla että leikkaus takana ja olet toipumassa! Olet ollut mielessä, erityisesti eilen. Ihailen sun asennetta, uskot löytäväsi itsesi vielä joskus lenkkipolulta vaikka nyt et pysy pystyssä. Se päivä varmasti koittaa, niin sisukas olet! Paljon voimia ja lepoa päiviin ennen sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta, Silja. Elämässä on ollut ihmeen paljon iloa ja tyytyväisyyttä tänään. Pelkäsin, että se olisi kaikkea muuta.

   Poista
 2. Sinä pieni urhea nainen!
  Ihana, ettei ole näkynyt syövän jälkiäkään. Se tuntuu tosi hyvältä ja antaa lisävoimaa haaveilla kävelylenkeistä. Mutta erityisesti päivinä 2-3 on lupa vain köllötellä ja pötkötellä ja ajatella lempivärisiä asioita. Eikä tarvitse jaksaa jumpata vielä kovasti ollenkaan.
  Nuku hyvin, ja voimia kahteen tulevaan päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!❤️
   Jumpata ei vielä tarvi mutta ylös on pitänyt nousta ja muutama askelin ottaa. Huomenna fysioterapeutti vie varmaan jo käytäväkävelylle... Mutta on hieno huomata, miten kunto ja olo kohenee. Aamupäivällä meinasin pyörtyä kun seisoin mutta alkuillasta en enää. :) Paha olo kyllä tuli.
   Nyt aion nukkua hyvin!

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)