keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Onnenmurusia

Piti eilen päivällä oikein miettiä asioita, jotka ovat hyvin tässä omassa olemisessani. Ympärillänihän valtaosa asioista on tosi hyvin, mutta tämä sairastavan mieli on sen verran egoistinen, että ajatukset pyörii oman navan ympärillä. Eilen eräs lähes yhdeksänkymppinen, minulle tärkeä vanhus, kehottikin minua keskittymään juuri nyt lähinnä itseeni. Yksi tervehtymisen merkki on muuten se, kun huomaa, että ajattelee taas suurimmaksi osaksi muuta ja muita kuin itseään. Sitä odotellessa... ;)

Onnenmurusia:

 1. Sulkijalihakseni eivät ole surkastuneet. En nyt avaa asiaa mitenkään yksityiskohtaisesti, mutta tällaisen lenkkiavanteen kanssa, jossa siis on ikään kuin kaksi putken päätä rinnakkain, pieni osa ulosteesta saattaa löytää tiensä avannepussissa siihen osaan suolta, joka vie peräaukkoon. Näin on käynyt minullekin. Kiitollisuus nousi siitä, että mitään ei ole losahtanut housuun vaan sulkijalihakseni ovat toimineet niin kauan kunnes olen istahtanut pöntölle. Ei mielestäni mitenkään itsestäänselvyys, kun ajattelee, että en ole tarvinnut sulkijalihaksiani sitten viime tammikuun. (Onnenmurusiin ei kuulu se, että peräaukon seutu on edelleen kipeä.)
 2. Jaksoin käydä eilen ulkona: kiersin talon. Saa nauraa, mutta se oli suuri saavutus. Illalla kävin autolla apteekissa ja se olikin jo melkein liian iso ponnistus. Mutta pikku hiljaa rasitusta lisäämällä kunto kasvaa. On käsittämätöntä, miten pienestä hengästyn.
 3. Haava ei ole tulehtunut. Vatsallani on siis noin 20-senttinen haava, joka on kiinni 22 agraffilla. (Onnenmurusiin ei kuulu sekään, että nuo agraffit ovat alkaneet ärsyttää ihoa ja kuitenkin pääsen niistä eroon vasta kahden vuorokauden kuluttua.)
 4. Eilinen tihkuvesisade ei onnistunut sulattamaan läheskään kaikkia lumia ja loppuviikosta lunta sataa ehkä lisää. Luminen maisema tuottaa hyvää mieltä.

2 kommenttia:

 1. J-pussilaisena kiinnitin erityisesti huomiota, sulkijalihasten toimimisesta tulevaan iloon! Voisi varmaan sanoa 'I feel You'! Ja tarvitset niitä myös jatkossa, kun väliaikainen avanne suljettu, joten älyttömän hieno juttu, että toimivat!

  Tsemppiä toipumiseen!

  Pirke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirke!
   Ei tavis-suoliset välttämättä ymmärrä tämän onnen suuruutta!;)
   Vasta avanteen sulun jälkeenhän lihakset pääsevät tositoimiin, mutta tilanne olisi tosi epätoivoinen, jos ne jo tässä vaiheessa osoittautuisivat huonoiksi.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)