torstai 13. joulukuuta 2018

Väärä hälytys

Kun kirurgista ei ollut vielä tänäänkään kuulunut mitään, ja kuitenkin janosin lisätietoja terveyteni tulevaisuuden suhteen, niin avasin nyt illalla Omakannan sillä ajatuksella, että jos sinne olisi jotain tekstiä tullut. Ja olihan sinne juuri tänään tullut! Jouduin tavaamaan tekstin useampaan kertaan, että todella uskalsin uskoa todeksi sen, mitä sieltä luin. Kyseessä oli gastrokirurgien röntgenpalaveri, jossa oli yksi radiologi paikalla. Ote tekstistä:

[…] kontrolli-MRI-kuvauksessa 26.11. on J-pussin vieressä oleva paise hävinnyt […] Radiologisesti on paise siis hävinnyt, tässä vaiheessa ei tarvetta invasiivisiin toimenpiteisiin, konservatiivinen hoitolinja, potilas voi yrittää jättää antibioottilääkitys pois, pussiitin suhteen jatkohoito sisätauti-gastropoliklinikalla. […] Yliopistosairaalaa ei tarvitse nyt konsultoida koska paise on radiologisesti hävinnyt. […] 

Paisetta ei siis enää olekaan! Tuommoinen radiologinen katoamistemppu oli enemmän kuin toivottavaa, mutta kyllä olen suuren hämmennyksen vallassa. Mikä oli tarkoitus tällä energiat syöneellä väärällä hälytyksellä? Oletan, että reilun viikontakaisella lääkärikäynnilläni kirurgi tulkitsi epähuomiossa vanhempia magneettikuvia tai niiden lausuntoa. Erehdyksiä sattuu enkä ole hänelle mitenkään vihainen tai katkera, mutta kohtuuttoman turhalta tuntuu se ahdistus, jota olen joutunut kokemaan.

Lucian-päivä toi totisesti vähän valoa elämään. Tässä lopen väsyneessä olotilassa se valo ei kuitenkaan kanna kovin pitkälle. Jospa yö toisi siihen avun.

6 kommenttia:

 1. Olipa helpotus, kun tuli väärä hälytys, vaikka varmasti turhauttavaakin! Säästyt nyt ainkakin yhdeltä leikkaukselta. Ja kyllähän niitä on ollutkin! Aikamoisessa koettelemuksen ahjossa olet ollut, kun blogiasi lukee. Toivottavasti nyt tulisi seesteisempää ja jospa väsymyskin helpottaisi kun antibiootin saa lopettaa!?
  Safiran äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on jäänyt jotenkin täysin unholaan. Luin toki sinun kommenttisi tuoreeltaan 2,5 kk sitten ja ilahduin, että olit löytänyt tänne ja kommentoinutkin. Meillä oli hyvä keskustelu silloin joulukuussa. <3
   Antibiottia en ole voinut lopettaa, kun pussiitti palaa aina välittömästi, mutta nyt on kokeilussa toinen antibiootti, jonka pitäisi olla pitkällä tähtäimellä turvallisempi kuin aiempi.

   Poista
 2. Toivottavasti Lucian-päivän viesti toi teille joulurauhan ja rauhan pitkäksi aikaa! Onnellista alkanutta vuotta!

  En lukenut päivitystäsi Lucian-päivänä, mutta ajattelin sinua kyllä silloin, niin kuin aina Lucian-päivänä: kerron joka vuosi jollekulle kuulolla olevalle, miten kaunista ja ihanaa on Tukholmassa Lucian-päivänä. Tiedän sen siitä, kun eräs ystäväni vei meidät kerran sitä katsomaan. Kiitos siitä vieläkin, melkein 20 vuoden takaisesta!

  Humanistia naurattaa tuo termi ”radiologisesti hävinnyt”. Se kuulostaa joko siltä, että röntgen- tai muilla säteillä on suoritettu paiseelle radiologinen hävitystemppu, tai sitten siltä, että radiologisesti ajatellen paise on hävinnyt, mutta jonkin muun mittapuun mukaan ehkä ei. Mutta onneksi tuo lausunto tarkoittaa lääkärien kielellä muuta.

  PS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PS kommentistasi! Itsekin monesti muistelen sitä Lucian-päivää. Se oli kaiken kaikkiaan kaunis, onnellinen päivä. Mukava, että se on jäänyt muidenkin mieliin sellaisena.

   Tämmöistä luonnontieteilijääkin tuo radiologinen häviäminen naurattaa. Kaksi viikkoa sitten eräs lääkäri arveli, että kirurgilla oli silloin taannoin luettavanaan kyllä oikea lausunto, mutta sen lausunnon tehnyt radiologi oli tulkinnut kuvia eri tavalla kuin röntgenmeetingissä kuvia katsonut ykkösradiologi, johon kuulemma voi luottaa. En siis edelleenkään tiedä, miten saman tilanteen voi tulkita eri tavalla (pitäisi kysyä seuraavassa mahdollisessa tilanteessa), mutta hyvä näin miten on. Ilman muuta tulos helpotti henkisesti aivan valtavasti.

   Poista
 3. Mitä Sinulle kuuluu? - lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, lukijani! <3
   Innostit minua tekemään uuden päivityksen, mikä on toki ollut mielessä jo pitkän aikaa.

   Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)