tiistai 20. syyskuuta 2016

Ei vieläkään sytostaatteja

Seitsemäs sytostaattikuuri ei ala sitten vielä huomennakaan. Veriarvot olivat todella hyvät, mutta flunssa tuli esteeksi. Lisäksi jalkapohjien neuropatiaoireet tekivät sen, että ainakin tältä kierrokselta pudotettiin oksaliplatiini pois. Ensi maanantaina aloitan kaksiviikkoisen kapesitabiini-kuurin. Oikein jännittää, millaista on ottaa pelkkää kapesitabiinia. Nyt sitten näen, mitä sivuoireita siitä aiheutuu. Oletukseni on ollut, että kapesitabiini on aiheuttanut ihon kuivumista, mutta muut oireet ovat johtuneet oksaliplatiinista. Saas nähdä, olenko oikeassa.

Flunssani on edennyt yskävaiheeseen. Se on jotain karseaa. En tiedä mikä ominaisuus keuhkoissani tai kurkussani tekee sen, että yskästäni tulee aina sellainen, että siinä on sekä oma että läheisten mielenterveys vaarassa. Hulluksi meinaan tulla, kun vaan yskittää ja yskittää ja yskittää. Ja epäilemättä myös sitä kuuntelemaan joutuvilla on hulluksitulemisen vaara.

4 kommenttia:

  1. Meinasin viestiä alkaa laittaa, että miten on hoitojen laita, mutta sitten keksin kurkata täältä.
    Oikein mielenkiintoiselta tosiaan kuulostaa tämä kierros! Etenkin kun asiaa tarkastelee näin kaikkien sivuoireiden ulottumattomista.. Syytä on varmaan kuitenkin olettaa, että tämä menee kaikkiaan paremmin kun molemmilla annoksilla vedetty kierros.

    Mutta nyt yskä ja flunssa hus pois!! Sulla on kyllä aina pahat yskät! :(

    -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei olisi tätä flunssaa, niin tilanteesta osaisi ehkä jopa nauttia.😉
      Mutta mielenkiintoinen tämä kierros on, oot ihan oikeassa.

      Poista
  2. Tosi hyvin pystyn samastumaan tuohon yskään; mullakin se on monesti "kohta varmaan keuhkot pullahtavat kurkusta" -osastoa. Ja pahin kohtaus tulee tietysti silloin, kun sitä vähiten haluaa, kuten bussissa tai kassajonossa. Ei kiva. Toivotaan nyt, että yskä ja koko flunssa helpottaa ja hoitoja pystytään jatkamaan. Ja toivotaan myös, että viikonloppusuunnitelmat toteutuvat :) KH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonlopun suhteenhan tilanne on oikeastaan parempi kuin oli odotettavissa. Eiköhän tämä flunssakin vähän lievity siihen mennessä. Eli mennään suunnitelmien mukaisesti!

      Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)