perjantai 22. huhtikuuta 2016

Poikkileikkaus sisäisestä kauneudestani

Ensi maanantaina menen taas ct-kuvaukseen eli tietokonekerroskuvaukseen, jossa tutkittavalta kehon alueelta otetaan poikkileikkauskuvia. Tuo kuvaus tehdään nimenomaan maksan takia. Minusta otettiin ct-kuvat ekan kerran tammikuussa, silloin kun kaikki oli vielä pelkästään epäselvää. Niissä näkyi kaiketi tulehtunut paksusuoli mutta ei muuta. Suolisto on niin kiemuraista, ettei siellä olevista syövistä pystytä saamaan selvyyttä ct-kuvauksella.

Maaliskuussa otettiin uudet ct-kuvat, kiitos kaimalääkärini, ja noissa kuvissa nähtiin maksassa noin neliösenttimetrin kokoinen kummallisuus, joka tuomittiin syövän etäpesäke-epäilyksi. Kun tammikuisia kuvia oli katsottu uudestaan, näkyi tuo läiskä sielläkin haaleana. Etäispesäke maksassa sopisi hyvin taudin kuvaan, niin kuin lääkäri sanoi.

Tulevana maanantaina otetaan taas uudet kuvat. Edelliset kuvat on lähetetty jo Helsinkiin maksakirurgeille ja niin tehdään ensi viikonkin kuville. Hyksissä sitten päättävät, miten edetään: otetaanko ensin koepalat vai onko tapaus niin ilmeinen, että leikataan vaan suoraan. Kasvaimen täytyy lisäksi olla semmoisessa kohdassa maksaa, jotta leikkaus on mahdollinen, mutta onkologin mielestä näin ilmeisesti on. Leikkaus voi mahdollisesti olla edessä hyvinkin pian. Koepalojen ottamisen lääkäri kuvasi semmoiseksi "pieneksi toimenpiteeksi": kylkiluiden välistä työnnetään neula sisään ja otetaan pala. Ei kyllä kuulosta minun korviin miltään pieneltä ja helpolta toimenpiteeltä, hyi hirvityksen kauhistus! Mutta parempi kun ei mieti liikoja vaan menee vain pää ojossa sinne minne käsketään. Kai niillä on kunnon puudutus käytössä. Tuo toimenpide voidaan onneksi tehdä täällä omassa sairaalassamme.

Etäispesäke maksassa hankaloittaa tietysti sairauteni kokonaiskuvaa ja huonontaa ennustetta. Mutta mieli on jostain syystä silti levollinen ja luottavainen, mistä oon kyllä kiitollinen.

Ensimmäinen jalkakylpykin takana. :) Jospa illalla ottaisin vielä suolakylvyn käsillekin.

4 kommenttia:

  1. Vieläköhän siellä mun entisen kodin lähellä on se suolahoitola? Sinne vaan suolakylpyyn koko nainen. :) Kerran kävin ja oli kyllä mielenkiintoinen kokemus.

    Hyvältä kuulostaa rasvailut ja kylvyt! Monet ongelmat varmasti helpompi ennaltaehkäistä, kun parantaa sitten kun ongelma jo on.
    Tänään mietin, että auttaisko sulle kommandopipo tai vastaava kasvoille, jos oikein tekis ulos mieli?

    -K-
    Ps. Kiva kun oot päivittänyt näin ahkerasti. Joka päivä tietty täällä käynyt.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se suolakylpylä siellä ehkä vielä on. Kuulostaa vähintään mielenkiintoiselta... ;)

      Kommandopipoa en oo kokeillut, kaikkia huiviviritelmiä kyllä. Aika tönkköä se ulkona oleminen kyllä on semmoisten viritelmien kanssa, joten oon nähnyt paremmaksi keskittyä lähinnä sisähommiin tuona aikana.

      Poista
  2. Onpa ihanaa että jaksat pitää blogia. Paitsi että se varmaankin selkeyttää tilannetta itsellesi, se antaa vertaistukea muille vastaavassa tilanteessa oleville. Ja meidän jotka olemme hengessä mukana kanssasi ei tarvitse kysellä ja pohtia. Tuo sinun asenteesi on niin lohdullinen. Käy miten käy niin kuitenkin hyvin. Rukoilen taivaan isältä voimia vastedeskin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Tästä blogista on toivottavasti apua, tukea ja iloa meille monelle - eniten ehkä kuitenkin itselleni. Aina lämmittää kuitenkin mieltä se, että joku kysyy tuntemista ja jaksamisia ihan henkilökohtaisestikin. :)

    VastaaPoista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)