lauantai 11. kesäkuuta 2016

Lupaukset rikottu

Maanantaisen leikkauksen jälkeen päätin, etten enää koskaan käytä opioideja. Eilen päivystävä kirurgi kertoi, että on olemassa tulehduskipulääkkeitä ja opioideja. Jos ensin mainitut eivät auta, on turvauduttava jälkimmäisiin. Näin olen tehnyt. Kipu oli eilen illalla ja tänä aamuna taas todella voimakas ja muutamien helpompien tuntien jälkeen alkoi nyt iltaa kohden taas voimistumaan. Eilen illalla otin kaksi Tramalia, aamulla kaksi ja nyt illan kuluessa olen taas ottanut kaksi. Nämä siis Buranoiden ja Panadolien lisäksi.

Aamupäivällä huomasin, että Tramalin pyörryttävä vaikutus tulee vähän viiveellä. Siksi en huomannut sitä illalla, koska vaikutus tuli todennäköisesti vasta nukkuessani ja ehti poistua ennen kuin heräsin. Mutta päivälläkin selvisin sen pyörryttävän ja pahoinvointisen olon kanssa, en meinannutkaan oksentaa.

Eilinen lääkäri sanoi, että lääkkeiden kanssa on joskus pakko tehdä kompromisseja. Niin kauan kuin pyörrytys on sitä luokkaa kuin tänään, valitsen mieluummin sen kuin kivun, johon luulen välillä kuolevani. Luotan kuitenkin edelleen siihen, että kipu kuuluu asiaan, eikä viesti mistään vakavasta komplikaatiosta.

8 kommenttia:

  1. Voi että, ikävää tuo kova kipu. En osaa edes kuvitella kuinka kipeä olet! Jospa se pian hellittäisi...Täällä muistetaan teitä kaikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä todella ikävää. Toivotaan, että huomenna on jo helpompi päivä.

      Poista
  2. Äääh... Toivon todella, että huomenna olisi jo helpompaa!! Ahdistaa ajatella sua tuskissasi. :( Voimia taas hirmuisesti!! <3
    -sisko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on onneksi astetta vähemmän kivulias aamu. Jospa pärjäisin yhdellä Tramalilla.

      Poista
  3. Hyvä kuulla, että alkaa helpottaa! Haavakipu on tosiaan piinallista, kun se kestää niin pitkään. Voin kuvitella, että kyljessä se on erityisen hankala, kun jokainen hengenveto sattuu.

    Minäkin olen taistellut leikkauksenjälkeisen kivunhoidon kanssa useamman kerran. Itkun kanssa olen joutunut vaatimaan riittävän tehokasta hoitoa, joka ei kuitenkaan vie ihan pyörryksiin. Pahoinvointia en sentään ole joutunut kokemaan. Haavan kanssa oksentamisen täytyy olla aivan kammottavaa.

    Toivottavasti pahin nyton ohi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei itse asiassa ole haavakipua, koska haavat ovat mitättömän pienet. Kipu on jossain sisällä, ikäänkuin siellä missä maksa on.
      Onneksi koko ajan kipua on vähemmän ts. kipulääkeet ovat alkaneet taas tehoamaan. Täytyy vaan muistaa syödä niitä säännöllisesti ja tarpeeksi paljon.

      Poista
  4. Ikävä lukea ettei kipujasi ole saatu asioihin. Kivusta jää helposti pysyvä jälki jos kipuja ei kunnolla hoideta. Pitäisiköhän sinun ottaa yhteyttä Hyksiin? Toivottavasti helpotusta löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkään vähän juuri tuota, että kivusta jää jälki. Itse asiassa olen jo alkanut pelkäämään leikkauksen jälkeisiä päiviä, kun tuntuu, että on kaksi vaihtoehtoa: joko on kipeä tai sitten on kipulääkkeistä valtavan pahoinvointinen.

      Soitin HYKSiin perjantaina, ja sieltä hoitaja käski hakeutua oman sairaalan päivystykseen. Mutta voisin kyllä kysellä heiltä, kuinka kauan tämän kivun voi olettaa kestävän.
      Kiitos kommentistasi!

      Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)