sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappuaaton touhuja ja päivystyksen testausta

No nyt en voi kyllä enää kieltää, ettenkö taas olisi voimissani. Eilinen oli oikea touhupäivä kaikkine aavistuksen dramaattisine käänteineen. Aloitin päivän käymällä takki- ja ruokaostoksilla. Palkitsin erään Suomeen rantautuneen urheiluvaateketjun onnistuneesta mainonnastaan. Olen ollut uuden kevättakin tarpeessa ja tuolta kyseiseltä ketjulta tuli jokin aika sitten sähköpostiini mainos otsakkeella "Kevättakkisi on täällä". Eihän siinä sitten ollut epäselvyyttä, mistä lähden takkia ostamaan. Ja kun kyseisellä ketjulla oli vielä eiliseen asti ulottuva -25 %- jäsentarjous, niin kaupoilla oli käytävä. Olin asettanut takille pari kriteeriä, jotka täyttyivät: pitää tuulta ja sadetta sekä on puolipitkä. Tuo pidempi malli tuntuu nykyisessä uudessa elämäntilanteessani tarpeelliselta.

Iltapäivällä pystytin lasten kanssa trampoliinin. Meidän perheessä kokoamishommat lankeavat yleensä sille, joka niistä tykkää. Se olen minä. Trampoliinin pystytyspäiväksi osui eilinen siitä kliseisestä syystä, että naapurikin pystytti omansa silloin. Emme ole naapureitaan parempia pohjalaisia, vaan jos omalla pihalla ei ole trampoliinia, mutta naapurin pihalla on, niin senhän tietää, mistä lapsia saa koko ajan huudella pois. Kovin kauaa ei trampoliini ollut ehtinyt olla pystyssä, kun jo sattui haaveri ja kaksivuotias itki ja valitti ettei voi enää kävellä. Päätettiin seurata tilannetta pari tuntia. Mielessä vilisi alkava toukokuu: oma lääkärireissuni Helsinkiin, pari muuta viikonlopuiksi ajateltua reissua, maksaleikkaukseen valmistautuminen ja kaikki muu sillä lisämausteella, että kaksivuotiaalla on kipsi jalassa. Ei tuntunut erityisen hohdokkaalta!

Kaksivuotias nukahti myöhäisille päiväunille ruokapöydän ääreen. Annettiin nukkua. Paistoin sillä aikaa munkkeja ja vietiin tuoreille naapureillekin lämpimäisiä. Sitten kaksivuotias heräsi eikä edelleenkään suostunut kävelemään. Lähdin viemään häntä päivystykseen. Onneksi oli vielä sen verran varhainen vappuaaton ilta, etteivät örveltäjät olleet vielä saaneet itseään päivystyskuntoon. Luukulla kerroin sen, minkä olin saanut ohjeeksi kertoa: "saan sytostaattihoitoja". Tunsin itseni hankalaksi potilaan saattajaksi, mutta onneksi asia ei ollut ongelma sairaanhoitajalle. Hän oli heti sitä mieltä, että tällaisena sairasteluaikana ei olisi hyvä odotella yleisissä tiloissa. Yksi eristyshuone oli vapaana ja meidät ohjattiin sinne. Siellä olimme koko ajan, ja lääkäri ja hoitaja kävivät siellä luonamme. Kyllä sai päivystys täyden kympin eilisestä käynnistä. Ja lopputuloskin oli onnellinen, minkä kaksivuotiaan oma lausuntokin todisti: "Ei ollu te jalka jikkinäinen. Ei te ollu menny puhki."

10 kommenttia:

  1. No olipas teillä touhukas ja vaihderikas päivä! Mukava kuulla, että oot itsekin ollut noin jaksavainen (ihan omaa päätä huimaa ;) ). Ja pääasia, ettei ollut pikkupomppijan jalka mennyt puhki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin illalla sitten yllätyin, mitä kaikkea olimme ehtineet ja jaksaneet tehdä. Onneksi touhupäivän päälle oli sitten sunnuntai! :)

      Poista
  2. Minullekin kerrottiin, mistä mun kevättakki löytyisi, mutta en tullut hakeneeksi ja koitan pärjätä ilman.

    Onni onnettomuudessa. Jikkinäinen jalka olisi ollut kyllä kurja varsinkin näin kesän kynnyksellä kaiken muun lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huumori olisi kieltämättä ollut aika koetuksella, jos pieni jalka olisi ollut jikkinäinen. Eilen samainen henkilö linkutti sitten toista jalkaansa. Pitäisiköhän purkaa trampoliini ennen kuin "kolmas kerta toden sanoo"?

      Poista
  3. Olipas ilo lukea touhukkaasta päivästä ja tarmoa täynnä olevasta ystävästä. Harmillinen päätös mukavalle päivälle, mutta onneksi jalka ei menny jikki �� Aurinkoisia päiviä tulevaankin. -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kun paistaa aurinko. Tänään aamupäivällä leikkasin marjapensaita ja se otti jotenkin niin paljon voimille, että rupesi melkein masentamaan. Halua touhuta on näköjään edelleen aika paljon enemmän kuin voimia.

      Poista
    2. Hei marjapensaat on ihan oma lukunsa! Minäkin oon niitä tälle keväälle leikannu ja se on ollu heittämällä raskain työ, mihin oon ryhtynyt. Meillä (niinku vissiin teilläkin) puskat on aika iäkkäitä ja leikattavat oksat paksuja. Mulla oli käsivarret ihan hyytelöä urakan jälkeen. Toki ne oli siinä kohdin aika levossa saanu pitkään ollakin.. Mutta älä siis tuosta masennu!
      -K-

      Poista
    3. Kiitos lohdutuksesta! Olisi ollut vähän helpompaa, jos olisi ollut vähän isommat leikkurit. Karviaisoksat jätin suosiolla paremmille saksille tai voimakkaammille käsille; ne olikin vasta sitkeää tekoa!

      Poista
  4. Luin nyt kertomustasi. Jotenkin sydämeen sattuu kaikki mitä sinulle kuuluu. Olet ollut ajatuksissani ja lämmöllä ja rukouksissa ajattelen sinua. Kolmiosairaala on tullut minulle tutuksi ystäväni syöpähoitojen vuoksi ja siksi voinkin sanoa että osaaviin käsiin pääset, joita ohjaa vielä osaavammat kädet. Kummallista tämä elämä, ei voi kuin ihmetellä. Lähetän sinulle lämpimiä ajatuksia, kevään iloa ja aamulliselta västäräkiltä terveisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rauni!
      Ei tästä elämästä kyllä arvaa, mitä se tuo tullessaan. Ja hyvä kyllä onkin, ettei tiedä!
      Onneksi nyt on tosiaan kevät ja kesäkin jo tuloillaan. Valo auttaa jaksamaan.

      Poista

Ilahdun todella, jos jätät pienenkin viestin. :)